“Jeg holdt hende fast”

Kenneth, 23 år.
Mødte sin kæreste som 17-årig.
Forældrene er skilt, og Kenneth bor hos sin mor.

 

Kenneth var meget forelsket, da han mødte Carina, og han tænkte ofte, hvorfor hun ville være kæreste med én som ham. Ind imellem fik tankerne magten over ham, og han blev bange for, at hun ville gå fra ham. Han begyndte at lægge mærke til, at hun nogle gange var fjern i blikket, og at hun fik sms’er, som han syntes, hun skjulte for ham.
Når de var til fest sammen, syntes han, at hun virkede for flirtende over for andre. Det gjorde ham meget vred, og det endte ofte i skænderier, hvor han holdt hende fast, fordi han ville have klar besked om, hvad der foregik.

 

Som at vågne fra en drøm

Engang rev hun sig løs, og han løb efter hende. Vreden havde overtaget, og han ruskede hende og slog hende på skulderen. Hun græd. Pludselig var det, som om han vågnede op, han trøstede hende, græd selv og lovede, at han aldrig ville gøre det mere. Han fik det dårligt med sig selv, følte sig dum og var flov, både over for hende og over for de kammerater, som havde set ham slå. Han besluttede sig for at lægge det bag sig og starte på en frisk.
Men næste gang de var i byen, gentog mønsteret sig, og denne gang slog han Carina på siden af hovedet. Nogle kammerater så det og råbte, at han skulle slippe hende, og igen var det ligesom at vågne op fra en drøm. Kenneth løb væk.
Dagen efter bankede en politibetjent på hans dør.

 

Kontrol over jalousien

Kenneth har nu været i behandling i et halvt år. Når han tænker tilbage bliver han ked af det.
I dag kender han de fornemmelser i kroppen, der er tegn på, at han skal stoppe op og tænke sig godt om.
Han og Carina er sammen igen, og selv om det ind imellem er svært for Kenneth, forsøger de igen at gå til fester sammen. Kenneth ved nu med sig selv, at jalousi og angsten for at miste er følelser, han er nødt til at være opmærksom på og kende rigtig godt, så de ikke igen får magten over ham.

Historien om Kenneth er baseret på flere beretninger fra unge, der har kontaktet rådgivningscentret Dialog mod Vold.

 

Unge fortæller

Læs Nicoles historie: Jeg var bange for ham
Læs Nannas historie: Ikke andet end en Lolita