Unge med etnisk minoritetsbaggrund

Der er nogle forhold, du skal være særligt opmærksom på, hvis du som rådgiver sidder over for en ung med etnisk minoritetsbaggrund.

Som udgangspunkt har unge med etnisk minoritetsbaggrund, der udsættes for kærestevold, brug for at tale om mange af de samme ting, som etniske danske unge: De har brug for at tale om, hvordan man kan sætte grænser, hvad der kendetegner et godt parforhold, og at vold aldrig er i orden. De har også brug for lige så meget respekt og nænsomhed som alle andre unge i samme situation. Men når det kommer til den unges familie og netværk, stiller det nogle andre krav til dig som rådgiver.

 

Socialrådgiver Susanne Fabricius fortæller om, hvad du skal være særligt opmærksom på, når du taler med etniske minoritetsunge om kærestevold.

 

Dobbeltliv

Det kan være, at den unge lever et dobbeltliv, og at familien ikke aner, at der overhovedet findes en kæreste. Det betyder, at den unge ikke kan trække på sin familie eller andre i det nære netværk.
I nogle familier vil opdagelsen af en kæreste kunne føre til æresrelateret vold, udstødelse af den unge eller det kan have andre omfattende konsekvenser.
Derfor kan du ikke uden grundigt kendskab til den unge opfordre ham eller hende til at inddrage sin familie eller det nære netværk omkring familien.

 

Find en støtte

Forsøg i stedet sammen med den unge at finde ud af, om der er andre i den unges netværk, som han eller hun har tillid til og kan tale med. Hvem kan støtte op om den unge og bekræfte den unge i, at volden ikke er acceptabel?
Fortæl også den unge, at der findes mange andre unge med samme erfaringer, og at han eller hun ikke er alene.
Landsorganisation af Kvindekrisecentre (LOKK) har oprettet en rådgivningslinje særligt henvendt til unge med etnisk minoritetsbaggrund, der udsættes for vold.
LOKK’s døgntelefon for unge med etnisk minoritetsbaggrund, telefon 70 27 76 66